• IZ

COVID kriza – kreditne opcije za poduzetnike

Updated: Nov 3, 2020

Već je prošlo više od mjesec dana od kada traju posebne mjere vezane uz COVID-19 krizu. Svako poslovanje moralo se na neki način prilagoditi – radom od doma, promjenom radnog vremena zaposlenika, odgađanjem investicija za neka bolja vremena i sl.


Možda ste se susreli i s nedostatkom novca za financiranje svakodnevnih aktivnosti? Brojni poduzetnici jesu, stoga su i propisane raznovrsne mjere, između ostalog i „jeftini“ krediti za poduzetnike pogođene krizom.


Ono što se htjelo postići je da poduzetnici mogu jako brzo doći do novca, bez popunjavanja i prikupljanja hrpe dokumentacije, a da im zaduživanje bude što jeftinije.


Opcije koje se nude su sljedeće:

Osnovna dokumentacija koju je potrebno dostaviti je:

· Zahtjev za kreditom

· Sažeti poslovni plan

· Skupna izjava

· Tablica kreditne zaduženosti


Za svaku od opcija potrebna je određena dodatna dokumentacija (npr. dokazi o padu prihoda zbog korona krize, izvadak sa sudskog registra, financijski izvještaji i sl.). Za opcije koje provodi HAMAG-BICRO omogućena je jednostavna prijava putem HAMAG-BICRO web stranice i poslovni plan koji se dostavlja je skraćen i pojednostavljen, kako bi se kreditni zahtjevi mogli što brže obraditi. Dokumentacija i način prijave koji zahtijeva HBOR je ipak složeniji, što je u skladu sa značajnim iznosima kredita koji se odobravaju.


Ako smatrate da bi vam neka od ovih opcija mogla koristiti, ili niste sigurni je li vaše poslovanje prihvatljivo za koju od opcija, ili vam je potrebna pomoć oko pripreme dokumentacije i izrade poslovnog plana, javite se Happtory timu.


***

Pojmovnik:

(1) HBOR – Hrvatska banka za obnovu i razvoj, razvojna i izvozna banka, osnovana je s ciljem poticanja razvitka hrvatskog gospodarstva

(2) HAMAG-BICRO - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije; pruža podršku poduzetnicima kroz sve razvojne faze njihovog poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište

24 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2020 by Happtory d.o.o.

Društvo je upisano u Sudski registar pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod matičnim brojem upisa MBS 081206775.

Temeljni kapital 40.000,00 kuna uplaćen u cijelosti. 

Osnivači: Tatjana Štefanac Zjalić, Goran Zjalić

OIB: 51846804268
IBAN: HR3523900011101057978   
Hrvatska poštanska banka d.d.
Jurišićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska