top of page
  • Writer's pictureIZ

Porezne olakšice za IT tvrtke

Updated: Nov 5, 2020

Planirate li zapošljavanje uz koje su neminovno potrebna nova ulaganja u računala, softvere ili licence, na raspolaganju su vam porezna rasterećenja u smislu primjene manje stope poreza na dobit, koju možete koristiti u razdoblju do 5 ili 10 godina ovisno o veličini tvrtke, visini bruto II plaće novih djelatnika i ostvarenoj osnovici za obračun poreza na dobit.

U razdoblju od tri godine dovoljno je zapošljavanje i zadržavanje 3 djelatnika na novom radnom mjestu ako ste mikro poduzetnik ili 5 novih djelatnika ako ste mali ili srednji poduzetnik, pri čemu treba voditi računa i o visini investicije.

Porezne olakšice temeljem Zakona o poticanju ulaganja mogu biti atraktivnije od bespovratnih sredstava iz EU fondova, ako ste visoko profitabilni i planirate nova radna mjesta, jer je provedba projekta za ostvarenje poreznih olakšica manje administrativno zahtjevna, a moguće je prijaviti ulaganje u svu opremu za rad koja se evidentira kao dugotrajna materijalna i nematerijalna imovina tvrtke. Moguće je i zatražiti bespovratnu potporu za edukaciju zaposlenika ili pak za pokriće plaća novih djelatnika.

Za podršku u izradi poslovnog plana, skupne izjave i prijavnih obrazaca ili godišnjih izvještaja u procesu provedbe projekta, slobodno se obratite Happtory timu.


Više informacija možete pročitati na: https://www.mingo.hr/page/kategorija/vodic-kroz-zakon-o-poticanju-investicija

Izvor: Zakon o poticanju ulaganja i Uredba o poticanju ulaganja


***


Za pravovremene informacije i novosti, zapratite nas na Instagramu.

118 views0 comments
bottom of page